Mange peoner i min hemmelighetsfulle hage :D

Peoner er bare helt fantastiske! De er så mektige, og tenkt at jeg har så mange forskjellige i hagen min! Dette er første gang jeg kan plukke peoner i hagen, og sette dem i en vase i stua. Jeg har samlet opp en del bilder fra midten av mai, til midten av juni. Det er en to tre peon-slag jeg ikke fikk tatt bilde av på grunn av hagel, men hagen har vist meg flere slag peoner! Jeg har lært at det er noe som heter dill-peon (hagel tok den), og trepeon. I dag er første feriedagen min, og da har jeg litt mer tid til å arbeide i hagen. Den krever sitt, for har stått nesten urørt i en del år (før vi kjøpte huset). 


Har skjønt at det er lurt å binde opp peonene, så har brukt plantestøtte-bøyle fra plantasjen. Godt jeg bor nesten rett ved siden av, for har blitt mange turer dit! Her er ett bilde på avstand, og ett nærbilde.

Denne peonen har en peach-rosa aktig farge! Gleder meg til å se den helt utsprunget.


Satte en av disse i en vase inne, og den målte hele 20 cm i diameter på det største (se #secretivegarden på instagram).

Disse peonene kom tidlig, men var kun pene to-tre dagen på grunn av mye regn og hagel.Her er en av trepeonene i hagen! Nydelig dus-rosa farge :)Denne er spesielt vakker inni, og man ser tydelig frøene.Dette er en mektig peon! Den har kompakte og nydelige kronblader!


Her er to bilder fra den andre trepeonen i hagen. Det er fælt å si det, men holdt på å grave vekk denne i mars, for trodde det var en død stamme. Flaks vi ikke rakk det, for i april begynte den å spire. Rett ut fra den døde stammen! Den vokste og vokste, og plutselig var det store knopper på den. Veldig glad jeg da skjønte det var en peon! Disse har jeg mange av bak i hagen, innimellom brennesle. Maurene elsker den, og jeg ser det kommer dråper av saft ut av den! :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

The Secretive Garden

The Secretive Garden

24, Skien

Jeg aner ikke hva som befinner seg i hagen min, for den har mange hemmeligheter. Her deler jeg bilder av blomster, hagearbeid etc. Kanskje du får noen tips, og kanskje jeg får noen tips?

Kategorier

Arkiv

hits